Today.ua

На Львівщині важкопораненому ветерану АТО подарували Renault Megane

У місті Яворові Львівської області важкопораненому на Донбасі ветерану АТО Михайлові Лялі подарували новий автомобіль Renault Megane. Про це повідомляє прес-служба поліції області.

Зазначається, що кошти на придбання автівки спільно збирали усі небайдужі: волонтери, представники органів державної влади і місцевого самоврядування, місцеві мешканці, а також очільник поліції області та голова "Асоціації учасників АТО" Валерій Середа.

Урочисте вручення ключів від нового авто відбулось сьогодні, 14 лютого, у місті Яворів.

Автівка спеціально обладнана для керування людьми з особливими потребами.

Повідомляється, що Михайло Ляля 12 лютого 2015 року був важко поранений під час артобстрілу під Дебальцевим Донецької області. Боєць отримав травми хребта, голови, множинні переломи ребер, у нього були покалічені руки та пошкоджено око. Український військовий переніс чимало операцій та пройшов реабілітацію.

В червні 2015 року Михайла Лялю нагородили найвищою недержавною нагородою – орденом "Народний герой України". Через два роки ветеран АТО представляв Україну на Іграх Нескорених (Invictus Games), які проходили у Торонто (Канада), де він переміг у змаганнях з веслування на ерготренажерах.

Нагадаємо, з червня 2019 року в Україні запрацює Міністерство у справах ветеранів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ