Today.ua

Вибачення не допомогли: на канал 1+1 подали скаргу через жарти “Кварталу 95“

Недоречний номер, який показав "Квартал 95" у новорічному випуску, спричинив бурхливу реакцію громадськості. В результаті на телеканал "1+1" було подано скаргу до Комісії з журналістської етики.

У новорічному шоу "Квартал 95" показав номер про дівчину з окупованого Скадовська, яка неправильно вимовляє українські слова, чим чимало радує мешканця Закарпаття. Такий гумор не сподобався не лише мешканцям міста, а й іншим українцям. В результаті головна редакторка херсонського видання Кавун.City вирішила подати скаргу на телеканал "1+1" до Комісії з журналістської етики.

Євгенія Вірліч вважає, що жарти гумористів містили "пряму та відверту дискримінацію мешканців південної та східної України за ознакою мови, а також дискримінацію жінок". У скарзі вона нагадала, що жителі тимчасово окупованих Росією регіонів постійно перебувають у небезпеці через проукраїнську позицію, але не відмовляються від неї.

Крім того, головний редактор зазначила, що у номері "Кварталу 95" жінка представлена у не найвигіднішому світлі, на відміну від чоловіка.

"Він стриманий, патріотичний, спілкується українською; вона – російськомовна, з неї сміються через незграбність мови. Подібне позиціонування у публічному полі (канал 1+1 має велике охоплення) принижує жінку, зокрема жінку, яка виїхала з їхньої окупованої території" , - сказано у тексті скарги.

До речі, раніше пресслужба 1+1 media вибачилася перед публікою та пообіцяла видалити номер із новорічного випуску.

А раніше власну думку щодо номера "Кварталу 95" висловив мер міста Скадовськ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ