Today.ua

На Харківщині комунальника засмоктало у колодязь каналізаційного колектора

У вівторок вдень, 21 травня, екстренні служби м. Куп’янськ на Харківщині отримали повідомлення про те, що у колодязі водовідведення на вулиці Садовій перебувають робітники комунального підприємства "Куп’янський водоканал", яким потрібна допомога. Про це повідомляють оперативні служби регіону.

Рятувальники, які прибули на місце події, встановили, що на дні каналізаційного колодязя глибиною 5,5 м знаходяться троє непритомних чоловіків, які отримали отруєння газоподібними речовинами.

Співробітники ДСНС на рятувальних мотузках спустились у колодязь та витягли 2-х постраждалих 1966 та 1981 років народження на поверхню.

Повідомляється, що третього чоловіка засмоктало у колектор діаметром 800 мм. Тому спочатку екскаваторник зняв верхній шар землі з боку від колодязя, а рятувальники зробили отвір у бетонному кільці.

Через отвір чоловіка, 1980 року народження, дістали назовні. Але лікарі швидкої лише констатували факт його смерті.

Двоє врятованих комунальників перебувають у реанімаційному відділенні Куп’янської міської лікарні.

У свою чергу, правоохоронцями були внесені відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України. Винним у трагедії може загрожувати до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, у Харкові під час ремонтних робіт у тепловій камері загинув комунальник.

Також ми писали, що у Харкові через вибух газового балону загинув працівник водоканалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ