Today.ua

На хабарах викрили працівників сервіс-центрів у Сумській області

У Сумській області викрили працівників територіальних сервісних центрів МВС, які систематично отримували хабарі за видачі посвідчень на право управління транспортом. Про це повідомили в прес-службі місцевої прокуратури.

"Сумська прокуратура спільно з Управлінням захисту економіки в Сумській області та Департаментом захисту економіки Національної поліції України викрили працівників територіальних сервісних центрів МВС, які налагодили схему систематичного одержання неправомірної вигоди за видачу посвідчень на право керування транспортом", – йдеться в повідомленні.

Як з'ясувалося, зловмисники співпрацювали з представником однієї з автошкіл Сумської області. Таким чином, за хабар людина отримувала водійське посвідчення навіть не прибуваючи в ТСЦ РЦС МВС в Сумській області. На даний момент посадовій особі одного з сервісних центрів повідомлено про підозру по п'яти фактах отримання неправомірної вигоди та службового підроблення, та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

"Санкція важкої статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна", – відзначили в прокуратурі.

Раніше повідомлялося, що інспектора ДСНС в Одеській області впіймали на хабарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ