Today.ua

На Донбасі затримали секретарку “виборчкому“ “ДНР“

Прикордонниками Донецько-Луганського регіонального управління Держприкордонслужби була отримана інформація про можливий перетин лінії розмежування особою, що підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

В контрольному пункті в’їзду-виїзду "Майорське", при спробі потрапити на тимчасово окуповану частину Донеччини, прикордонним нарядом було затримано громадянку України, 1959 року народження.

Зазначається, що жителька міста Єнакієве в листопаді 2018 року прийняла пропозицію представників окупаційної адміністрації РФ стати секретарем територіальної виборчої дільниці під час проведення так званих "виборів голови "ДНР".

Вона керувала діяльністю виборчої комісії, чим сприяла організації та проведенню незаконних виборів на тимчасово окупованій території України.

Громадянку передано співробітникам Служби безпеки.

Затриманій оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України", за яке передбачено обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, на Одещині затримано посібника терористів, який допомагав організовувати збір “гуманітарної допомоги” для бойовиків фейкових “ЛНР” та “ДНР”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ