Today.ua

На Донбасі вбито одного та поранено двох окупантів

Протягом минулої доби, 27 березня, на Донбасі було знищено одного окупанта, ще двоє бойовиків отримали поранення. Про це, посилаючись на дані української розвідки, повідомляє прес-центр штабу ООС.

Зазначається, що 27 березня противник 13 разів порушив режим припинення вогню, застосувавши при цьому 10 разів озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, та витративши 117 артилерійських боєприпасів калібрів 122, 120 та 82 мм. Російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції підрозділів ООС з артилерійських систем, мінометів, озброєння бойової машини піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог обстріляв українських захисників п'ять разів: в районі Опитного, поблизу села Гнутово, Чермалика та Лебединського.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив вісім обстрілів: біля Кримського, Луганського, Новоолександрівки, Новолуганського та Світлодарська.

Внаслідок обстрілів бойовиків втрат серед особового складу підрозділів Об'єднаних сил немає.

У штабі ООС наголошують, що на обстріли противника Об'єднані сили давали адекватну відповідь, знищивши при цьому одного та поранивши двох окупантів.

"Об'єднані сили надійно контролюють дії противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню", - йдеться в повідомленні штабу ООС.

Нагадаємо, за даними української розвідки, серед бойовиків на Донбасі стає все більше дезертирів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ