Today.ua

На Донбасі поранили українського бійця

Від початку поточної доби проросійські бойовики на Донбасі вісім разів обстріляли позиції українських військ, із них тричі – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. Про це повідомляє прес-центр ООС.

Зазначається, що збройні формування Російської федерації вели вогонь по позиціях підрозділів Об'єднаних сил із озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У Донецькій області ворог чотири рази обстріляв опорні пункти ЗСУ. З мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля села Гнутове, двічі із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – в районі населеного пункту Широкине та поблизу селища міського типу Новотроїцьке - з великокаліберних кулеметів.

У Луганській області окупанти чотири рази обстріляли позиції Об'єднаних сил. З мінометів калібрів 120 та 82 мм та великокаліберних кулеметів – поблизу міста Попасна, з мінометів калібрів 120 та 82 мм – поблизу населеного пункту Катеринівка, з озброєння БМП, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – біля Попасної та з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу Новозванівки.

Повідомляється, що під час обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

На обстріли ворога підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь. Наразі втрати противника уточнюються.

Нагадаємо, у п’ятницю вдень, 5 березня, проросійські збройні формування здійснили обстріл блокпоста українських прикордонників перед КПВВ “Мар’їнка”, внаслідок чого дістав поранення старший зміни прикордонних нарядів.

Офіцера ДПСУ прикордонним гвинтокрилом було евакуйовано до Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ