Today.ua

На Донбасі бойовики обстріляли безпілотник ОБСЄ

На Донбасі безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ був обстріляний з території, що окупована проросійськими незаконними збройними формуваннями. Про це повідомляє прес-служба місії в Facebook.

"По безпілотному літальному апарату СММ дальнього радіусу дії стріляли з великокаліберного кулемета з непідконтрольного уряду Довгого 20 березня", - йдеться в повідомленні.

Раніше також в ОБСЄ показали російські новітні системи озброєння окупантів на Донбасі.

Так, в смт Южна Ломуватка Луганської області спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі, мандат якої раніше продовжили в Україні, зафіксували нові системи озброєння, які належать Росії.

“Російські новітні системи озброєння – автоматизована станція перешкод Р-330Ж “Житель” і комплекс радіоелектронної боротьби “Тірадо-2″, зафіксовані Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ неподалік від смт Южна Ломуватка, на окупованій Росією частини Донбасу”, – йдеться в повідомленні ОБСЄ.

Відомо, що Р-330Ж “Житель” забезпечує автоматизоване виявлення і аналіз сигналів джерел радіовипромінювання в робочому діапазоні частот, постановку радіоперешкод носячим і мобільним наземним станціям, автоматизоване ведення телекодової інформаційного обміну, автоматичне тестування апаратури і виявлення несправних елементів, ведення картографічних даних з відображенням інформації про розвідані джерела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ