Today.ua

На Дніпропетровщині запрацював інноваційний дитячий садок: подробиці відкриття

Сьогодні у селі Підгородне Дніпропетровської області відбулося офіційне відкриття нового дитячого садочка, який побудували за "шведським проектом" всього за рік. Привітати дітей та вихователів нового дошкільного навчального закладу приїхали віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко та голова облдержадміністрації Валентин Резніченко.

За темпами зростання інфраструктури Дніпропетровська область випереджає більшість областей України. За останні три роки це вже 50-ий дитячий садок, який побудували в області.

"Енергоефективність, безпека, доступність, безбар'єрність. Садок у Підгородньому - це новий стандарт для дітей нового покоління. Саме сьогодні, коли, завдяки децентралізації гроші передали на місцевий рівень, новий садок профінансували з обласного та місцевого бюджетів. Це вже свідчить про ефективність реформи", - зазначив Зубко.

Жоден приватний дошкільний заклад України не може похвалитися подібним дизайном. Корпуси садочку побудовані у формі бджолиних стільників. Фасади обшиті різнобарвною фіброплиткою. Стіни у кімнатах пофарбовані в помаранчевий і жовтий кольори та прикрашені зображеннями стільників. На даху будівлі - сонячні батареї. Тут є буфет, їдальня, ігрові кімнати та зал для занять хореографією. Родзинка дитсадка - внутрішній двір з вазонами квітів.

"У наших установах нетипове все - від панорамних вікон до внутрішнього двору з теплою підлогою", - сказав радник керівника регіону Юрій Голик.

Із завтрашнього дня тут розпочнуть навчання 115 вихованців. Ще два садочки за таким проектом побудують  в Романковому та Іларіоновому Дніпропетровської області.

Нагадаємо, у Конча-Заспі відкрили елітний дитячий садок, повний день у якому коштує 22 тисячі гривень на місяць.

Today UA повідомляв, що змінюються правила зарахування дітей до дитсадків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ