Today.ua

“Ми їх всьому навчимо“: партія “Голос“ зробила несподівану пропозицію “Слузі народу“

Партія Святослава Вакарчука "Голос" готова приступити до навчання членів політичної партії "Слуга народу". Про це заявила голова політсили Юлія Клименко, зазначивши, що їх політичні конкуренти компетентні у своїх сферах, але ніколи не працювали на державних або політичних посадах. Голова "Голосу" також представила програму, за якою відбуватиметься навчання кандидатів у народні депутати.

"Я їм це вже запропонувала. Якщо їх не вчать, ми їх можемо прийняти в себе і теж вчити. Ми ж не ділимо стільці, не ділимо, хто більше знає. Ми прийшли для того, щоб працювати на українського громадянина. Якщо для української держави треба, щоб ми всі сіли разом в одному залі і почали вчити регламент Верховної Ради, Конституцію і публічні фінанси, ми це зробимо", – заявила Клименко.

За її словами, партія щотижня 3-4 дні проводить спеціалізовані лекції, на яких можна підтягнути свої знання з багатьох питань, необхідних тим, хто збирається працювати на державних посадах.

"Наприклад, публічні фінанси, бюджетування, державний борг, як працює регламент Верховної Ради. Ми робимо методички, ми робимо те, що називається факт-бук, де кожному кандидату прописано, який у нас ВВП і т. д., щоб людина приходила і знав, про що він повинен говорити", – пояснила Клименко.

Нагадуємо, лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук заявив, що не має наміру обмежуватися проходом у Верховну Раду, і не виключає своєї роботи у виконавчій владі.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію одного з кандидатів у народні депутати від партії "Голос" Олександра Курдыдыка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ