Today.ua

“Ми віримо розслідуванню“: Нідерланди відповіли на нові звинувачення РФ стосовно катастрофи MH17

Уряд Нідерландів у відповідь на нові заяви Російської Федерації, в яких вона висуває чергові обвинувачення Україні у катастрофі над Донбасом, коли був збитий “Боїнг-777”, заявив, що довіряє офіційним висновкам міжнародної Спільної слідчої групи, в яких  йдеться про вину Росії.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

У заяві уряду Нідерландів зазначається, що “вони цілковито довіряють виявленим слідчою групою фактам і зробленим висновкам. Розслідування має щонайвищу підтримку міжнародної спільноти. Уряд твердо вирішив повністю співпрацювати з кримінальним розслідуванням, яке ведуть усі причетні країни, відповідно до резолюції Ради безпеки ООН 2166”.

Тим часом у Росії її Генеральна прокуратура заявила, що вже передала представникові Нідерландів матеріали про правову допомогу у справі про збиття літака рейсу MH17.

У російських ЗМІ і заявах офіційних осіб, зокрема з Міноборони, називалися цілком різні, часто взаємовиключні, версії катастрофи, що мали б зняти вину з Росії — в ній звинувачували, зокрема, українських військових. Проте в перебігу розслідування всі вони були спростовані.

Нагадаємо, сирійські війська випадково збили російський літак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ