Вершкове масло може зберігатися до року без втрати смаку та якості, якщо помістити продукт у морозилку. Зауважте, що так довго може зберігатися лише солоне масло. Як правильно заморожувати масло, а потім його розморожувати, розповіла шеф-кухар Ганна Вільямс.
Як заморожувати вершкове масло
Вершкове масло може зберігатися в морозилці і не втрачати своїх смакових якостей, якщо воно герметично упаковане. Перш ніж заморозити масло, загорніть його в пергаментний папір, а потім помістіть у герметичний контейнер. Найкраще порізати вершкове мало на невеликі кубики, щоб потім розморожувати не весь брикет, а стільки, скільки вам потрібно буде на один раз.
Як розморожувати вершкове масло
За словами шеф-кухаря, у розморожуванні вершкового масла немає нічого складного. Якщо вам потрібно якнайшвидше розморозити масло, ви можете зробити це в мікрохвильовій печі. Але краще все-таки використовувати природне розморожування і дати маслу постояти кілька годин при кімнатній температурі.
При розморожуванні масла в мікрохвильовій печі можна не вгадати з часом і масло повністю розтопиться. Якщо це сталося, візьміть невелику миску, додайте туди кубики льоду та вилийте розтоплене масло прямо на лід. Ретельно перемішайте і ви отримаєте розм'якшене вершкове масло, яке можна використовувати для намазування на хліб та інших кулінарних цілей.
Раніше повідомлялося, що українські супермаркети знизили ціни на вершкове масло у квітні.