Today.ua

“Можна очікувати чого завгодно“: курс долара і євро різко змінився

Курс долара і євро в Україні знову різко змінився. Станом на сьогодні, 14 січня, європейська валюта перервала тенденцію падіння.

Так, за 100 євро сьогодні українцям доведеться віддати 2662,05 гривень. Таким чином, валюта подорожчала на 3,31 грн.

Долар тим часом продовжує падати в ціні. За 100 банкнот українці будуть платити по 2392,75 гривень.

На думку президента Центру ринкових реформ, колишнього міністр економіки України, доктора економічних наук Володимира Ланового, зміцнення курсу гривні, яке спостерігалося в останні кілька місяців 2019 року, було досягнуто не за рахунок ефективної роботи Нацбанку і українського уряду, а за рахунок нарощування запозичень в іноземних кредиторів.

Експерт наголосив, що об’єктивних підстав для подальшого зміцнення гривні в поточному році немає.

Обвалу гривні в цьому році не уникнути, як вважає експерт. Питання полягає тільки в тому, коли це станеться, і якими темпами відбуватиметься падіння. Все буде залежати від майстерності керівництва Національного банку України – зокрема, від того, наскільки воно зможе утримувати курс.

"Поки що неможливо що-небудь спрогнозувати, оскільки команда, яка прийшла до влади, нічого не розповідає, не дає правильних прогнозів і орієнтирів своєї діяльності – говорить одне, а робить інше. Тому можна очікувати чого завгодно", – зазначив Лановий.

Нагадаємо, вчора, 13 січня, курс долара становив 23,967700 грн, євро - 26,587400 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ