Today.ua

“Може підфортити“: міністр економіки прогнозує зниження тарифів

Комунальні тарифи в Україні можуть знизитися без адміністративного втручання Кабміну в їхнє формування. Про це заявив міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов в ефірі одного з українських телеканалів.

"Зараз конкьюктура ринку така, що може підфортити. Так воно і буде, що знизяться тарифи. Якщо цього не буде, завтра буде криза, і ми до нього будемо не готові, то ми будемо говорити про таргетовану підтримку тих, кому це потрібно. Багаті люди повинні платити справжню ціну, люди, які повинні отримувати підтримку, будуть одержувати підтримку", - сказав він.

Нагадаємо, раніше представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус повідомив, що тарифи на електроенергію в Україні можуть знизитись втричі.

За його словами, Кабмін має затвердити постанову про покладення спеціальних обов’язків на компанії “Укргідроенерго” та “Енергоатом”.

“Ми очікуємо, що ця постанова дасть можливість знизити тариф “Укренерго” більш ніж утричі. Зараз це 32 копійки за кіловат-годину, а очікується 8-9 копійок”, – сказав Герус.

Ще одним фактором, який сприятиме здешевленню електроенергії, має стати зміна price caps (граничного обмеження ціни електроенергії) на внутрішньодобовому ринку. Він наголосив, що є сенс трохи підвищити нічну ціну з точки зору цінового обмеження – можливо, близько 10%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ