Today.ua

“Москва сльозам не вірить“: Яценюк розкрив плани Кремля

Президент Росії Володимир Путін прагне не до миру, а до війни проти всіх, тому що Москва не вірить сльозам, а хоче крові. Про це написав колишній прем'єр-міністр України, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк у своєму блозі на Цензор.НЕТ.

За словами Яценюка, згідно з планом Росії, «все лягає на Україні»: «Жертви злочину російських військових і бойовиків, вбивства, зґвалтування, катування. Все, що було знищено або вивезено в Росію. За це повинні заплатити українці».

За планом Путіна, озвучених Медведчуком у Страсбурзі в річницю трагедії MH17, «Україна не має і не може мати самостійного майбутнього»: «Все буде вирішувати Москва. Так хоче Кремль. У нього така версія історії. Тут немає українців. Не було. Не повинно бути».

Згідно з планом Кремля, «щоб зберегтися, Україна повинна бути максимально розділена»: «Вони пропонують автономію для Донбасу. Навіщо? Тому що автономія для Донбасу - це повтор сценарію, який вони вже провернули в Криму».

Крім того, Арсеній Яценюк підкреслив, що сам Крим виводиться Росією за дужки: «Крим, говорить Москва, належить Росії. Іншого варіанту не буде».

Європа, згідно з планом Путіна, повинна заплатити Москві «за підтримку ідеології «примирення», вважає Яценюк.

«Європа, каже Путін в день річницю MH17, ти заплатиш за все, навіть за розвал Радянського Союзу. Ти втомилася, Європа. Розраховуєш, що настав час для того, щоб перевести подих, порозумітися, домовитися. А Путін так не думає. Приймайте його в гості. Він хоче танцювати на могилах європейських надій. Саме це в Страсбурзі сказав сьогодні Медведчук», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Нагадуємо, в Україні покажуть фільм«Відкриваючи Україну» американського режисера Олівера Стоуна про «громадянський конфлікт» на Донбасі, головними героями якого є Віктор Медведчук і його кум - президент РФ Володимир Путін.

Раніше повідомлялося, що Арсеній Яценюк звернувся до Володимира Зеленського з жорстким посланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ