Today.ua

Мороз -20 та гори снігу: в Україні очікують прихід справжньої зими

Останній місяць осені очікується по-зимовому суворим, з морозами та дощем зі снігом. Заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня попередила, що початок листопада готує українцям прихід зими. За її словами, очікуються нічні заморозки до -3, а дощі на початку листопада зміняться мокрим снігом.

Народний синоптик Леонід Горбань повідомив, що в першій декаді листопада температура вдень коливатиметься від +10 до +14 градусів. Потім температура впаде. З 12 по 22 листопада можливі невеликі, але стійкі морози — до мінус 4, а вже з 17 та 18 листопада температура може опуститися навіть до 9-11 градусів морозу. З 23 листопада прогнозується потепління. За його прогнозами, справжня зима очікується з 12 грудня. Правда, морози будуть не сильні, максимум мінус 12. І тільки  з 24 та 25 грудня температура може опуститися до 13-15 градусів морозу.

А ось народний синоптик Володимир Деркач вважає, що морози в Україну вдарять на початку листопада. Друга декада листопада буде холодною, можливі нічні заморозки та невеликі опади. У середині листопада може на кілька днів потеплішати, а потім прийде дуже відчутний холод зі снігом. Холодна погода буде триматися у третій декаді листопада. Зима почнеться по-зимовому — частими опадами у першій декаді грудня. Друга декада грудня буде відрізнятися нетипово теплою погодою. 19 грудня, у День святого Миколая, трохи похолодає.

Раніше стало відомо, як українці будуть відпочивати на Новий рік та Різдво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ