Today.ua

Молодим матусям більше не даватимуть Пакунків малюка: що придумав уряд

Кабмін вирішив монетизувати так звані Пакунки малюка . Сьогодні на засіданні уряду був схвалений проект Постанови Мінсоцполітики, який передбачає видачу одноразової натуральної допомоги з приводу народження дитини вже не у натуральній, а в грошовій формі.

Держава врахувала побажання окремих матусь, які хотіли би самі обирати перші обнови для своїх малюків. Отже надалі мають намір видавати допомогу молодим батькам не дитячими речами, а грошима.

Батькам при народженні дитини видаватимуть банківську картку з п'ятьма тисячами гривень на рахунку. Обслуговуватиме ці спецрахунки Приватбанк. Ці гроші матимуть цільове використання. Тобто, їх не можна буде витратити на будь-що. Приміром, на купівлю алкоголю, цигарок або пального стоятиме заборона. Тобто, витратити гроші на власні забаганки не вдасться.

Ці гроші можна буде отримати упродовж  першого року від народження дитини.

Нагадаємо, від самого початку ідея з бебі-боксами виявилася пов'язаною з фінансовими скандалами. Ще у 2018 молодим матусям почали видавати речі для новонародженого на суму трохи більшу за 3,3 тисячі гривень. Однак в області розіслали договори, за якими місцева влада мала відшкодувати за пакунки по 5 тисяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ