Today.ua

Мінооборони збільшить грошове забезпечення військових на 38%

У Державному бюджеті України на 2019 рік передбачено виділити 101,4 млрд гривень на потреби Збройних Сил України, що майже на 17% більше, ніж було виділено на  2018 рік. З цих коштів, на грошове забезпечення і заробітну плату в наступному році передбачено 55,6 млрд грн – на 38% більше за цьогорічні виплати. Таку інформацію повідомив директор Департаменту фінансів Міністерства оборони України полковник Сергій Дяченко.

"Рішення про суттєве, наголошую, суттєве збільшення грошового утримання військовослужбовців починаючи з 2019 року вже ухвалено. Якщо говорити про військовослужбовців рядового складу за контрактом першого року служби, то воно збільшиться на 38% — з 7200 до 10 000 гривень. Проте, це не означає, що на стільки ж збільшиться утримання інших категорій військовослужбовців. Все буде залежати від важливості виконуваних завдань під час служби", - заявив Дяченко.

Володимир Гройсман заявляв, що заробітна плата військових у наступному році складатиме 10 тисяч гривень, а у працівників інших силових структур мінімальна зарплатня починатиметься від 9 тис. грн.

Раніше зазначалося, що в бюджеті міністерства оборони США на 2019 рік передбачається надання Україні 250 млн дол. військової допомоги. 

Today.ua повідомляв, що Кабміну знадобиться приблизно 20 млрд грн, аби підвищити військові пенсії та перерахувати всі зарплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ