Today.ua

Міноборони РФ проігнорувало інформацію про загибель свого військового в Сирії

У Сирії загинув черговий російський військовий-контрактник - 25-річний мешканець міста Тихорецьк Краснодарського краю (РФ) Максим Плетньов. Про це українським ЗМІ розповів заступник голови Тіхорецкого району Сергій Захаров.

Він зазначив, що Плетньов загинув у Сирії 31 січня під час виконання "бойового завдання".

Також журналіст Олег Риженко розповів, що інформацію про смерть російського контрактника на Ближньому Сході йому підтвердив військовий комісар Тихорецька і Тіхорецкого району Віталій Купін.

За словами журналіста, Купін в бесіді з ним висловив здивування тим, що про смерть Максима Плетньова Міністерство оборони Росії офіційно так і не повідомило.

Плетньова поховали в рідному місті 4 лютого. На похорон нібито прибуло командування бригади і товариші по службі.

ЗМІ повідомляють, що у Сирії російський військовослужбовець вистрілив керованим снарядом по ракетній установці противника, який у відповідь вистрілив у нього. При цьому воєнком Тихорецька і Тіхорецкого району Віталій Купін в телефонній розмові з журналістами відмовився надавати будь-яку інформацію щодо загибелі Максима Плетньова. Очільник місцевої Спілки ветеранів бойових дій в Афганістані Андрій Чальцев також сказав, що не буде "надавати інформацію журналістам".

Відомо, що двоє родичів Плетньова підтвердили, що військовослужбовець був убитий в Сирії.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що російська влада використовує жителів окупованого Криму для участі у воєнних операціях в Сирії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ