Today.ua

Міністр вимагає підвищити зарплату до 80 тис. грн та шантажує звільненням

Дениса Малюську, міністра юстиції України, не влаштовує розмір його зарплатні. Через це посадовець навіть думає над тим, щоб залишити роботу в уряді. Про це Малюська сказав в інтерв'ю українським журналістам.

За словами міністра, в попередні місяці його зарплата була не вище 16 тисяч гривень, і тільки в останній місяць ситуація змінилася на краще – почали з’являтись надбавки. Так, остання зарплата міністра разом з надбавками склала 29 тис. грн. Втім, і цієї суми, на переконання міністра, замало. Малюська поскаржився, що "виживає" завдяки грошам, заробленим на попередній роботі, тож йому доводиться економити.

"З такою низькою зарплатою, яка в мене була в перші місяці – це 16 тисяч – за моїми розрахунками, мені мало би вистачити прожити рік. В мене є з попередньої, слава Богу, роботи нормальні заощадження. Це була міжнародна організація, тому я сплачував не у місцевий пенсійний фонд, а в Штатах акумулювалися кошти", - зазначив Малюська.

Він також поділився, що звик витрачати не менше 100 тисяч грн на місяць.

"Якщо зарплата не підвищиться хоча б до 80 тисяч – надовго мене не вистачить. Менше – це не довготривала історія працевлаштування", – наголосив міністр.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що народні депутати повинні отримувати більше 40 тисяч гривень зарплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ