Today.ua

У Чехії розробили стратегію кібербезпеки до 2022 року

Національний центр кібероперацій розробив програму, яка передбачає алгоритм захисту країни від кібератак в разі виникнення гібридного конфлікту. Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони Чехії.

"Національний центр кібероперацій (NCKO) розробив стратегію кіберзахисту Чеської Республіки на період 2018-2022, який встановлює політичні умови для національної оборони в кіберпросторі", — ідеться в повідомленні.

Стратегія базується на залученні ключових проблем галузі. Серед них — "нові тенденції роботи впливу", збільшення ризику з боку недержавних суб'єктів, кібертероризм, збільшення кількості пристроїв, що працюють в мережі інтернет, низький рівень комп'ютерної грамотності, відсутність обізнаності користувачів про принципи безпеки в кіберпросторі та залежність підрозділів державної оборони від інформаційно-комунікаційних технологій.

Розроблена стратегія відповідає положенням Плану дій з національної стратегії кібербезпеки на період 2015-2020 років, затвердженому урядом Чеської Республіки 25 травня 2015 року.

Нагадаємо, що Палата представників Конгресу США ухвалила проект "Закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки", який сприятиме взаємодії двох країн в умовах боротьби з російською гібридною агресією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ