Today.ua

Міністерство культури вимагає скасувати передачу Почаївської лаври Московському патріархату

У Міністерстві культури вимагають скасувати реєстрацію прав УПЦ Московського патріархату на Почаївську лавру. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Тернопільської області.

Зазначається, що слідчі Головного управління Національної поліції в Тернопільській області розпочали досудове розслідування за фактом можливих зловживань при передачі Почаївської лаври в користування Української православної церкви Московського патріархату.

У прокуратурі повідомили, що представник Міністерства культури України оскаржив у Міністерстві юстиції зазначені дії реєстратора із вимогою скасувати рішення про держреєстрацію права користування нерухомим майном комплексу Почаївської лаври та притягнути реєстратора до відповідальності.

Досудове розслідування триває. Правоохоронці та прокуратура перевірятимуть законність передачі храмового комплексу Почаївської Лаври представникам УПЦ МП.

Нагадаємо, відповідно до витягу із Державного реєстру майнових прав, споруди Свято-Успенської Почаївської Лаври передали в оренду Московському патріархату до 2052 року.

Раніше повідомлялося, що Президент України Петро Порошенко підписав закон про передачу Андріївської церкви в Києві у користування Вселенського патріархату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ