Today.ua

Мільйонні доходи і немає квартири: що задекларував новий прем'єр-міністр Олексій Гончарук

За 2018 рік новообраний прем'єр-міністр України Олексій Гончарук задекларував 1,85 млн грн доходу. Про це, посилаючись на дані декларації Гончарука, повідомляють українські ЗМІ.

При цьому більшу частину грошей (майже 1,789 млн грн) нинішній чиновник вказав як "дохід від заняття підприємницькою діяльністю". Ще трохи більше 60 тисяч гривень Гончарук отримав як заробітну плату в Офісі ефективного регулювання (BRDO).

Крім того, на банківських рахунках і готівкою у нового глави Кабміну є 258,4 тисячі грн, 84 тисяч доларів і 36 тисяч євро.

Що стосується нерухомості, її у Гончарука немає. Він зареєстрований в Чернігові - в квартирі брата. У Києві орендує квартиру на 78 квадратних метрів. Правда, вартості оренди Гончарук не вказує.

Прем'єр-міністр володіє машиною Jaguar X-Type 2007 року.

Гончаруку належить третина нідерландської компанії "Глобал Хелс Резолюшен Патісіпейшен БІ.ВІ." і частка в садовому товаристві "Астрон".

Нагадаємо, у четвер, 29 серпня, Верховна Рада проголосувала за кандидатуру нового прем’єр-міністра України. Ним став 35-річний Олексій Гончарук. Відомо, що після виборів президента у 2019 році Гончарук познайомився з Андрієм Богданом і був призначений в Офіс глави держави. Гончарук супроводжував Володимира Зеленського в поїздках, де обговорювалися питання юридичного регулювання і законотворчості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ