Today.ua

Міфи щодо Дня Святого Валентина розвінчано: Епіфаній закликав святкувати День закоханих 12 серпня

Православні християни мають святкувати День Святого Валентина 12 серпня, а не 14 лютого. Про це заявили в Православній церкві України, передає пресслужба ПЦУ.

Так, у ПЦУ розвінчали традиційні міфи щодо самої постаті Святого Валентина. Зазначається, що католики згадують пам'ять Валентина 14 лютого, але не в загальному календарі, де в цей день вшановують святих Кирила і Мефодія, а в "Римському мартирологу", де вказані місцеві дні пам'яті. При цьому християни східного обряду відзначають цей день 12 серпня.

У ПЦУ наголосили, що свято, яке традиційно відзначають 14 лютого як день закоханих, насправді "не відповідає фактам з реального життя Святого Валентина".

Так, у Православній церкві України нагадали, що відповідно до однієї з найбільш популярних легенд, Святий Валентин "вінчав закохані пари, незважаючи на заборону жорстокого імператора Клавдія II". Є інформація, що правитель нібито був упевнений, що чоловіки, які не мають дружин і дітей, будуть найкращими воїнами.

"Але ця легенда містить величезну помилку в хронології подій, тому що за часів життя Святого Валентина в III столітті взагалі ще не існувало особливого обряду церковного вінчання", - повідомили у ПЦУ.

Нагадаємо, раніше ми розповіли про те, чого не варто дарувати на День Святого Валентина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ