Today.ua

Метро працюватиме по-новому: до чого готуватися українцям з 25 травня

Вже з понеділка, 25 травня, в рамках другого етапу виходу з карантину, в столиці запрацює метрополітен. Якщо раніше влада говорила про обмежений доступ до підземки, то зараз планується пускати всіх пасажирів. При цьому, офіційного документа керівництво Київського метрополітену ще не отримало.

Разом з тим, метро в Києві готуються запустити після двох місяців простою. Для пасажирів були розроблені нові вимоги, адже так як до карантину метро більше їздити не буде.

Зокрема, громадяни зобов'язані дотримувати дистанції у вагонах 1,5 метра, використовувати захисні маски і рукавички та інші заходи, ходити по підземці строго по спецрозмітці, яка вже нанесена на станціях, перонах і біля кас.

"Ми готові відновити роботу метрополітену та приймати пасажирів. Сподіваємося також на потужну підтримку поліції в питанні дотримання пасажирами масочного режиму", - повідомила радник начальника Київського метрополітену Наталія Макогон.

У Госпродпотребслужбі Києва заявляють про необхідність проводити вибірковий температурний скринінг на станціях метрополітену, і стежити за тим, щоб всі пасажири були в масках. Скільки пасажирів буде дозволено перевозити у вагонах, поки не відомо. Можливо, будуть заповнені тільки сидячі місця.

Після виходу з карантину жетони на станціях продаватися не будуть. Пасажири для проходу через турнікет зможуть використовувати електронні квитки, банківську безконтактную карту, KyivSmartCard, додаток на смартфонах Google Pay і Apple Pay, а пільговики, як і раніше, зможуть користуватися "Карткою киянина".

Раніше повідомлялося, що буде з цінами на проїзд громадським транспортом після пом'якшення карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ