Today.ua

Меркель зробила заяву про нові антиросійські санкції

Сьогодні, 12 грудня, канцлер Німеччини Ангела Меркель поклала край чуткам про те, що Берлін і Париж не захочуть посилювати економічний та політичний тиск на Москву і віддадуть перевагу дипломатичним заходам.

Виступаючи перед законодавцями, Меркель прямо заявила, що Німеччина підтримає розширення європейських санкцій проти Росії.

Питання про нові жорсткі заходи по відношенню до Росії постало після того, як у Керченській протоці російські кораблі здійснили акт відкритої агресії, атакувавши, обстрілявши і захопивши українські судна у міжнародних водах. Після цього Україна закликала США і ЄС посилити тиск на Росію. У США погодилися, що стримати агресора допоможуть тільки жорсткі заходи. В Європі визнавали, що поки не досягли консенсусу з приводу відповіді на дії Росії.

Відзначається, що заява Меркель була зроблена після переговорів з Путіним з приводу ситуації у Чорному морі і після конфіденційної зустрічі представників країн "нормандської четвірки" (Франції, Німеччини, України та Росії) у Берліні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ