Медовик - один з найпопулярніших в Україні десертів. Його спокійно можна купити майже в будь-якому магазині, але близьких, звичайно, завжди приємніше порадувати тортом, який ви приготували власноруч. Досить часто сучасні господині не знаходять на це часу, але ми розповімо рецепт медовика нашвидкуруч, який допоможе приготувати смачний десерт з мінімальними витратами часу.
Як приготувати медовик нашвидкуруч
Для тіста вам знадобиться:
- мед - 80 г;
- вершкове масло - 100 г;
- цукор - 100 г;
- яйця - 3 шт.;
- сода - 1 ч.л.;
- борошно - 200 г.
Для крему:
- вершкове масло - 200 г;
- цукрова пудра або цукор - 50 г;
- варене згущене молоко - 250 г;
- сметана - 250 г.
Мед розтопіть на невеликому вогні, додайте в нього соду, ретельно перемішайте та приберіть з плити на декілька хвилин. Додайте вершкове масло.
Яйця збивайте з цукром в міксері протягом 5 хвилин, додайте до медової маси, засипте борошно та перемішайте.
Тісто вилийте на застелене пергаментом деко, розрівняйте і відправляйте в духовку, розігріту до 170 градусів, на 10 хвилин. Для приготування крему тепле вершкове масло, пудру і згущене молоко збийте в міксері. Додайте сметану і добре розмішайте. Розріжте корж на 4 частини, кожну з яких треба змастити кремом, а верхній - присипати крихтою із залишків коржа. Торт має настоятись в холодильнику мінімум 3 години.
Нагадаємо, раніше ми повідомили про рецепти млинців з різними начинками на Масляну.