Today.ua

Медовик на сковороді: найшвидший рецепт смачного торта на сніданок

Що може бути краще ароматної та смачної випічки на сніданок? Медовик – один із найулюбленіших тортів багатьох українців. Його зазвичай готують у духовці, але можна використовувати і звичайну сковороду.

Більшість десертів готується досить складно та довго. Для деяких потрібні спеціальні навички – і процес перестає бути творчим та невимушеним. Але можна спростити собі життя та вибирати ті рецепти, які не вимагають багато часу. Є простий спосіб зробити медовик – просто у сковороді.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

Насамперед візьміть вершкове масло і відправте його в миску. Додайте яйця, сіль та мед. Поставте ємність на водяну баню і нагрівайте, доки масло не розтане. Перемішайте суміш і додайте соду.

Коли яєчна маса почне пінитися, всипте 200 г борошна, попередньо просіяного через сито. Перемішайте і зніміть з вогню і дайте остигати протягом п'яти хвилин. Додайте борошно, що залишилося, і замісіть тісто. Воно не повинно бути надто тугим або рідким, а м'яким, однорідної консистенції.

Присипте робочу поверхню борошном, викладіть на неї тісто і розділіть на рівні частини. Повинно вийти приблизно 6-8 коржів. Розкочуйте кожну частину в кулю діаметром своєї сковороди і обсмажуйте до золотистого кольору.

Обрізайте коржі до потрібної форми, поки вони гарячі. Обрізки подрібнюйте у крихту - і обсмажуйте до рум'яності.

Крем готується просто: сметану слід з'єднати з цукровою пудрою і перемішати ложкою.

Кожен корж потрібно промазати кремом, а верх та боки посипати крихтою з обрізків. Поставте медовик у холодильник приблизно на чотири години, щоб він добре просочився. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати шарлотку в сковороді за найшвидшим рецептом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ