Today.ua

MARUV відмовилася від участі в “Євробаченні-2019“

Співачка MARUV, яка мала представляти Україну на пісенному конкурсі "Євробачення-2019", відмовилася від участі у конкурсі. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

За словами співачки, вона «з великою гордістю» готова була представляти Україну на міжнародній арені, проте не змогла домовитись із Національною громадською телерадіокомпанією України (НТКУ).

«Зустріч тривала близько семи годин, в результаті якої ми так і не дійшли згоди двох сторін. Як раніше я говорила, відмова від концертів в Росії не була для нас принциповою. Основні розбіжності викликали інші пункти договору, які, якщо я підпишу, стають для мене кабальними. Я - громадянка України, плачу податки і щиро люблю Україну. Але не готова виступати з гаслами, перетворюючи своє перебування на конкурсі в промо-акції наших політиків. Я - музикант, а не бита на політичній арені», - заявила MARUV.

Згідно з правилами Євробачення (п. 2.6), мовник-учасник повинен забезпечити неполітичний характер конкурсу. Ситуація, яка склалася навколо національного відбору цього року, має ознаки політизації. Громадський резонанс, спроби тиску з боку політичних сил, втручання в дискусію культурних діячів і інформаційних структур країни-агресора фактично привели політизації результатів національного відбору

"Я щиро дякую і ціную кожного, хто в мене вірив і голосував. І прошу вас прийняти цей факт і не йти на конфронтацію. Це даність сьогоднішнього дня. Я хочу дарувати свою творчість без цензури", - наголосила співачка.

Нового представника від України на "Євробачення" обіцяють назвати у вівторок, 26 лютого.

https://youtu.be/po5NQ4OzzzI

Як повідомлялося, MARUV не скасувала концерти в Росії, які заплановані на квітень.

Нагадаємо, скандальний російський продюсер Йосип Пригожин публічно заступився за MARUV та запропонував їй представляти на «Євробаченні» Росію в 2020 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ