Today.ua

Макіяж, який повнить: ТОП-5 помилок, які роблять обличчя ширше

Вибір макіяжу залежить від особливостей обличчя дівчини. Якщо вам потрібно приховати якісь недоліки, наприклад, пухкі щоки або кривий ніс, необхідно мати в арсеналі косметики спеціальні засоби, які допоможуть вирішити цю проблему. Контуринг, шейдинг, графічні стрілки, хайлайтер...Все це дівчата використовують, щоб вдосконалити свою зовнішність і виглядати худіше і молодше. Але при цьому, вони часто допускаються у макіяжі одних і тих самих помилок, які просто неприпустимі. Представляємо вам найпоширеніші з них.

Широкі брови

На гладкому обличчі густі і широкі брови виглядають жахливо. Якщо у вас є щічки, то зробіть свої брови більш акуратними і тоншими. Прямі брови підходять тільки вузькому обличчю. В інших випадках поекспериментуйте з формами і додайте легкий вигин, щоб акцентувати увагу на очах. Візуально додати бровам густоту зможе спеціальна пудра для брів.

Рум'яна

Нанесенню рум'ян потрібно приділити особливу увагу, зокрема тим дівчатам, у кого повненьке обличчя. Рум'яна, нанесені горизонтально, додадуть зайвий об'єм навіть худому обличчю. Для того, щоб витягнути овал обличчя, використовуйте тіні для контуринга або бронзатор легкого коричневого кольору і наносьте засіб по діагоналі під кутом. Пам'ятайте, що рожеві відтінки візуально повнять.

Основа під макіяж

Світла основа під макіяж обирається спеціально для корекції об'єму обличчя. Базу наносять на лоб і нижню частину підборіддя, а також роблять відблиски на місцях, на яких хочеться зробити акцент. Краще за все підібрати основу під природний тон свого обличчя, щоб вона не додала зайвого об'єму.

Помада

Яскраві помади візуально повнять губи, роблячи їх пухкішими. Саме такого ефекту очікують багато дівчат. Але не варто забувати, що соковиті відтінки роблять об'ємніше і обличчя. Тому обирайте нюдові відтінки помади, і зробіть акцент на очі, а не губи. Тоді обличчя буде виглядати худішим.

Хайлайтер

З цим засобом перебільшувати категорично не рекомендується. Світлі тони оптично наближають і збільшують об'єм. Для того, що повне обличчя здавалося менше, використовуйте скульптор. Світлий консиллер під очі також додає об'єм.

Раніше повідомлялося, які жіночі зачіски зроблять обличчя худішим і навіть візуально зменшать вагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ