Today.ua

Майже по 6 тис. грн на армію і по 4 тис. грн на пенсії: на що підуть податки українців у 2020 році

У наступному році українці фінансуватимуть своїми податками насамперед оборонний і соціальний сектори. На ці статті витрат у проекті бюджету передбачені найбільші суми.

Наприклад, якщо загальний бюджет розділити на все населення країни (згідно з даними Держстату), вийде, що на науку кожен заплатить 92 грн за весь наступний рік, а на покриття дефіциту Пенсійного фонду – по 4,1 тис. грн.

Якщо проєкт бюджету ухвалять без значних змін, українці заплатять по 10 тис. грн на погашення та обслуговування боргів країни. Це рекордна цифра, яка в майбутньому повинна зменшуватися. Так планують у Мінфіні. У сумі в 2020 році кредити України обійдуться в 421,6 млрд гривень.

Серед суттєвих статей витрат також можна виокремити оборонку і безпеку, соціалку. Так, приблизно 5,8 тис. на рік кожен українець віддає на потреби поліції, армії. Ще майже 4,1 тис. грн – на покриття дефіциту Пенсійного фонду, лише 92 грн – на Національну академію наук.

Отже, українці будуть сплачувати такі податки:

Нагадаємо, раніше новий український уряд планує вже з наступного року поступово зменшувати податки та зробити їх рівними для всіх платників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ