Today.ua

Магнітні бурі 29 і 30 січня: розкрита головна небезпека

Сьогодні та завтра, 29 і 30 січня, в Україні очікується невеликий сплеск сонячної активності. Багато людей відчують на собі зміни в емоційному стані і можливе погіршення самопочуття. Взимку магнітні бурі переносяться легше, ніж жарким літом, проте зовсім без наслідків вони не проходять.

Магнітна буря у середу, 29 січня, співпала з погіршенням погоди, що саме по собі б'є по здоров'ю. Метеорологи називають сьогоднішні магнітні коливання дуже слабкими - 3 бали. За словами фахівців, наслідки від цієї магнітної бурі відчують на собі лише ті, хто страждає від хронічних хвороб або перевтоми.

Головна небезпека магнітної бурі 30 січня в тому, що коливання будуть тривати вже другий день поспіль. Організм буде більше ослаблений, ніж на день раніше. Серед можливих симптомів можна виділити проблеми зі сном (його відсутністю або, навпаки, сонливість); перепади настрою; депресивний стан; швидка стомлюваність; запаморочення.

Особливо обережним потрібно бути в ці дні за кермом. Тим паче, що синоптики передають в деяких областях України ожеледицю. Також не слід у період магнітних бур перенапружуватися, зловживати алкоголем. Більше часу проводьте на свіжому повітрі, висипайтеся і пийте трав'яні чаї.

Серйозніші і триваліші магнітні бурі очікуються в Україні з 4-го по 6-е лютого, а також з 10 по 11 число. На День святого Валентина прогнозується також сплеск сонячної активності, який може вплинути на емоційне сприйняття людей.

Раніше докладно повідомлялося про майбутні магнітні бурі в лютому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ