Today.ua

“Люди будуть щасливі“: Дубілет розповів про подальшу долю трудових книжок

В Україні скасують трудові книжки - тепер вся інформація про стаж роботи громадянина буде зберігатись в електронному вигляді. Про це розповів міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

За його словами, на сьогоднішній день законодавство вимагає, щоб громадяни України мали трудові книжки, щоб роботодавець їх адміністрував і зберігав.

При цьому він наголосив, що за бажанням громадянин може продовжувати зберігати трудову книжку та просити роботодавця робити там записи.

"Ми намагаємося зробити дуже просту річ - ми не скасовуємо трудові книжки, а робимо їх опціональними. Тобто якщо ви хочете, ви можете мати трудову книжку і можете просити вашого роботодавця поставити туди штамп, але це стає не обов'язковим. І багато людей насправді будуть щасливі, якщо їм не потрібно буде мати ці трудові книжки", - впевнений Дубілет.

Він наголосив, що вся необхідна інформація про трудовий стаж, яка згодом буде використовуватися для призначення соціальних виплатах, вже протягом 19 років, починаючи з 2000 року, зберігається в електронних реєстрах.

"І держава вже цю електронну інформацію використовує, а трудові книжки просто треба було скасувати", - вважає він.

Нагадаємо, раніше Дубілет розповів, що тепер для того, щоб влаштуватися на роботу, людині знадобляться тільки паспорт та ІПН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ