Today.ua

“Людьми керує страх“: Ляшко назвав дві проблеми українців під час карантину

Олег Ляшко, колишній народний депутат та лідер Радикальної партії, розповів про дві головних проблеми українців під час карантину. Зокрема, за його словами, це страх захворіти та страх втратити роботу.

Політик наголосив, що сьогодні мільйони українців бояться втратити роботу не менше, ніж захворіти коронавірусом.

"У мільйонів українців, які сидять вдома на карантині, дві головні проблеми. Перша – вони бояться захворіти. І друга – вони бояться втратити роботу. Вони не знають, куди вийдуть після карантину, чи буде у них робота і чи будуть у них гроші. Багато із тих, хто на карантині, пішли в неоплачувані відпустки, їх фактично звільнили", – розповів Ляшко в ефірі одного з українських телеканалів.

Він зазначив, що боротьба з коронавірусом не повинна призвести до знищення економіки нашої держави.

"...Але разом з боротьбою з коронавірусом не можна вбивати українську економіку. Те, що робиться сьогодні в Україні, коли масово зупиняються виробництва, підприємства, залишають людей без роботи, копіюючи США, Китай, Європу... Їхні економіки мають величезний жировий запас і вони тратять величезні кошти на соціальну підтримку громадян. Чи можна це зробити з українського бюджету? Якби можна було, уже б зробили", - додав він.

Нагадаємо, раніше Олег Ляшко закликав владу скасувати плату за комуналку на час карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ