Today.ua

Ляшко може втратити недоторканність: САП передасть клопотання Генпрокуратурі

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) має намір передати в Генеральну прокуратуру подання про зняття недоторканності з лідера депутатської фракції "Радикальна партія" Олега Ляшка. Про це повідомили в правоохоронних органах.

Прокуратура має намір притягнути Ляшка до кримінальної відповідальності за статтями 366-1 (декларування недостовірної інформації) і 368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України.

"Від свого ми не відступимо і подання обов'язково буде передано до ГПУ", - заявили в САП.

Нагадаємо, у серпні 2018 року Олег Ляшко вніс до декларації дохід у 16 млн гривень від продажу нерухомості. Ляшко не уточнив, яку саме нерухомість він продав. Однак, відомо, що покупцем став колишній нардеп від "Партії регіонів" Олександр Риженков.

У 2017 році лідер "Радикальної партії" придбав житловий будинок (357,1 кв. м) і земельну ділянку (6 539 кв. м) в Козині (Київська область). У власності парламентарія також знаходяться також шість земельних ділянок (загальною площею 12,6 тис. кв. м), квартира (95,5 кв. м) та офіс у Києві (183 кв. м). Крім того, Ляшко орендує частину житлового будинку (75,4 кв. м) в Козині.

Раніше повідомлялося, що "Опозиційна платформа – За життя" визначилася з єдиним кандидатом на посаду президента на виборах у березні 2019 року.

Today.ua стало відомо, скільки витрачають політичні партії на підготовку до виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ