Today.ua

Львівський активіст наклав на себе руки: деталі смерті

У Червонограді Львівської області помер відомий волонтер і громадський діяч Ігор Коцюруба. Єдиною версією смерті поліція називає самогубство. Про це повідомили у прес-службі обласного ГУНП.

"16 грудня о 13:10 на оперативну лінію 102 до поліції від очевидця події надійшло повідомлення про те, що чоловік у місті Червонограді намагається покінчити життя самогубством. На місце події виїхала група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група. Особу чоловіка встановлено – ним виявився 53-річний львів’янин – від отриманих тілесних ушкоджень він помер у лікарні", – йдеться у повідомленні.

Після поранення чоловік ще кілька годин пробув у лікарні, проте врятувати його життя медикам не вдалося.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Як відомо, загиблий був активним учасником Революції Гідності і до останніх днів як волонтер допомагав українській армії. Він боровся з корупцією, організовував протести проти свавілля чиновників та високопосадовців. Неодноразово домагався припинення переслідувань громадських діячів, вимагав від органів правопорядку оприлюднення результатів розслідування резонансних справ.

Раніше повідомлялося, що у столичній лікарні "Феофанія" помер колишній ректор Податкової академії в Ірпені Петро Володимирович Мельник. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ