Today.ua

Львів'янин “Тягнизуб“ потрапив до Книги рекордів Гіннесса

Львів'янин Олег Скавиш, більш відомий як "Тягнизуб", потрапив до Книги рекордів Гіннеса, встановивши новий світовий рекорд - він зубами протягнув судно вагою 614 тонн.

Як повідомляють українські ЗМІ, сьогодні, 27 грудня, в Одесі відбулось вручення Скавишу диплома, що підтверджує світовий рекорд.

За словами експерта Національного реєстру рекордів України Дмитра Яїцького, вручений документ став ювілейним для України, адже "Тягнизуб" став 50-м українцем-стронгменом, чиє ім'я було внесене до Книги рекордів Гіннесса.

Слід зазначити, що сам рекорд було встановлено українцем в Одеській області ще 30 жовтня 2018 року. Тоді Скавиш зубами протягнув на 16,3 метра судно "Верещагино" вагою понад 600 тонн. Судно перебувало в морській акваторії, а українець - на причалі. Після встановлення рекорду ще близько двох місяців знадобилось на збір відповідних доказів для іноземних фахівців, на оформлення документів і безпосередньо на реєстрацію нового рекорду.

Попереднє світове досягнення перевищено "Тягнизубом" майже на 40 тонн.

Сам Скавиш наголосив, свій рекорд він присвятив захисту безпритульних тварин, щоб привернути увагу суспільства до цієї нагальної проблеми.

Нагадаємо, раніше Віталий і Володимир Кличко стали рекордсменами Гіннеса як брати, які спільно провели найбільшу кількість боїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ