Today.ua

Луцький терорист випустив заручників і був заарештований: яке покарання йому загрожує

Луцький терорист Максим Кривош у вівторок увечері, близько 22:00, відпустив заручників, яких весь день утримував в автобусі у центрі міста. У ході тривалих переговорів силовики змусили зловмисника здатися. Чоловіка звинувачують у терористичному акті і тюремного покарання йому тепер не уникнути.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко зазначив, що Кривош отримає тривалий термін, але перед цим йому проведуть психіатричну експертизу.

Глава МВС України Арсен Аваков, який також спілкувався з терористом, повідомив, що всі заручники живі і цілі. В автобусі перебувало 13 осіб. Після затримання у терориста було вилучено вогнепальну зброю та гранати.

За словами Авакова, зловмисник сам здався вийшов з автобуса і ліг на землю. Напередодні він поспілкувався з президентом Володимиром Зеленським. Спочатку президент умовив зловмисника відпустити 3-х заручників – літню жінку, підлітка і вагітну дівчину. Потім відпустити всіх інших і здатися.

Терорист вимагав, щоб ряд українських політиків і громадських діячів записали відео, в якому назвали б себе "терористами в законі", а президент повинен був прорекламувати фільм про знущання над тваринами "Земляни".

Володимир Зеленський виконав вимоги злочинця і закликав українців подивитися фільм «Земляни». Через 30-40 хвилин після того, як президент опублікував відеозвернення, терорист відпустив заручників.

З'ясувалося, що він діяв не один. У злочинця були спільники, одного з яких вже затримано в Харкові,

Раніше повідомлялося, що Максим Кривош був раніше двічі судимий за розбій, шахрайство і бандитизм, і 10 років провів у місцях позбавлення волі, де написав книжку "Філософія злочинця".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ