Today.ua

Луценко визнав, що в Україні не борються з корупцією

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що після Майдану в Україні інтенсивніше боролись з корупцією, ніж у 2018 році. Про це він сказав в ефірі одного з українських телеканалів.

"Зараз ми маємо застій у боротьбі з корупцією, але ми робимо все, що можемо, і сподіваємося, що разом із суспільством, із тими, хто хоче міняти країну, ми зможемо давати результат протидії злочинності. Із тисяч засуджених корупціонерів, дуже багато  відбувається штрафами. І я вже не перший рік прошу Парламент зробити мінімальне покарання за хабар не штраф, а один рік тюрми. Поки не знаходжу порозуміння, а у відповідь мені шепочуть "у всіх є діти" , – заявив Луценко.

За словами Луценка, корупція все ще є однією з найбільших проблем України, і причиною цього є недосконале українське законодавство.

Як повідомлялося, за підсумками 2017 року Україна посіла 77 місце серед 140 країн у рейтингу корумпованих країн. У 2018 році Україна покращила свою позицію, зайнявши 83 місце.

Нагадаємо, представник Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Йоста Люнгман заявив, що корупція в Україні гальмує зростання ВВП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ