Today.ua

Луценко відреагував на спробу Зеленського його звільнити

Генеральний прокурор України Юрій Луценко відреагував на спробу Володимира Зеленського його звільнити, назвавши незаконним внесення президентом України до Верховної Ради подання на його звільнення. Луценко заявив, що в парламенті не знайдеться голосів за його відставку, і додав: «Президент не має права робити подання на моє звільнення. Щоб мене звільнити, потрібна моя заява або недовіра депутатів Верховної Ради».

Зазначається, що стаття 42 Закону України «Про прокуратуру» передбачає звільнення генерального прокурора за згодою Верховної Ради:

Що ж стосується заяв про те, що у чинного генпрокурора немає юридичної освіти та процесуального досвіду, Юрій Луценко зазначив, що за законом у керівника ГПУ має бути юридична освіта або досвід роботи у законодавчому та/або правоохоронному органі не менше п'яти років.

«У мене чотири роки роботи в Міністерстві внутрішніх справ і п'ять років у Верховній Раді», — наголосив Луценко.

Як раніше писав Today.ua, Юрій Луценко не збирається подавати у відставку, бо вважає, що повністю справляється зі своїми обов’язками на посаді очільника обвинувально-наглядового відомства.

У той же час, Луценко заявив про відкриття трьох кримінальних справ за фактами державної зради, підготовки до фінансування терористів і підготовки до перешкоджання українській армії, обурившись заявою голови української делегації в Тристоронній контактній групи Леоніда Кучми про “заборону вікривати вогонь в бік супротивника”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ