Today.ua

Луценко посварилася із Соболєвим у Раді: є подробиці

Представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко посварилася із заступником голови фракції "Самопоміч" Єгором Соболєвим через скандал, що розгорівся навколо заступника голови Служби зовнішньої розвідки СБУ Сергія Семочка.

Нагадаємо, за даними журналістів програми "Наші гроші", Сергій Семочко причетний до створення дефіциту в Україні важливих препаратів для людей, страдаючих нирковими захворюваннями.

За даними видання, під керівництвом Семочка представники СБУ від фармкомпаній стали вимагати проводити тендери. Однак в сюжеті йдеться, що у фірм, які поставляють препарат, вимагали "відкати" за можливість закупити ліки. В результаті тривалий час препарати для діалізу в країну не завозилися. Тисячі хворих залишилися без необхідної допомоги.

Нагадаємо, Сергій Семочко працював у Криму, потім був в керівництві контррозвідки і керував СБУ Києва.

У сюжеті показали дорогі будинки в Козині під Києвом і автомобіль Land Cruiser, які, за їхніми даними, належать Сергію Семочко. Журналісти відзначили, що родичі Семочко мають російське громадянство і володіють бізнесом у Криму.

Сьогодні, 17 жовтня, Єгор Соболєв, виступаючи під час ранкового засідання ВР, нагадав про факти, оприлюднені журналістами щодо розвідника Семочка, і заявив про відсутність відповіді глави держави з приводу цієї ситуації.

Ірина Луценко у відповідь заявила, що такі заяви дивно чути від представника партії "Самопоміч", фракція якої у Київраді розпустилася саме через депутатів-корупціонерів.

"Це та ж фракція "Самопоміч ", яка морила себе голодом на сходах Адміністрації, тому що їх мер Садовий не зміг впоратися зі сміттям у місті Львові. В одному тільки місті Львові! Він завалив звалище такою кількістю сміття, який привів до смерті людей", - заявила Ірина Луценко.

Ірина Луценко наголосила на те, що Президент України підписав низку законів для подолання корупції.

Єгор Соболєв натомість нагадав, що до сих пір живе у двокімнатній квартирі, з якої пішов у політику.

"Я не уявляю, за яких обставин міг би заробити в управлінні державою той будинок, в якому ви живете разом зі своїм чоловіком, генеральним прокурором", - сказав Соболєв.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України порушило кримінальну справу стосовно першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки (СЗР) України Сергія Семочка після публікації журналістського розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ