Today.ua

Луценко пообіцяв “сумне майбутнє“ деяким кандидатам у президенти

Правоохоронні органи України ще не відкрили жодної кримінальної справи проти кандидатів у президенти за можливі порушення виборчого законодавства. Однак станом на 1 березня було відкрито 56 кримінальних проваджень за втручання у вибори. Про це в ефірі програми "Вибір" на телеканалі "Україна" заявив Генпрокурор Юрій Луценко.

Луценко зазначив, що на координаційній нараді правоохоронних органів щодо забезпечення законності та правопорядку під час виборчого процесу, керівниками силових відомства було обговорено дії правоохоронців у разі виявлення порушень з боку кандидатів.

Генеральний прокурор підкреслив, що знає кількох кандидатів у президенти, які хочуть, щоб проти них відкрили виробництва, щоб стати жертвами "політичних репресій".

"У випадку, якщо хтось з них займеться підкупами чи фальсифікаціями - його чекає дуже сумне майбутнє", - наголосив Луценко.

https://www.youtube.com/watch?v=XEJwLujHSX8

Крім того, керівник Генпрокуратури зазначив, що вибори президента - це питання національної безпеки, нагадавши про правила та заборони для кандидатів.

Кандидати на посаду президента не можуть організовувати видачу грошей, завозити іноземних технологів, які будуть діяти всупереч чинному законодавству, в тому числі і через підкуп виборців, проводити незаконну агітацію і якимось чином викривляти списки, - сказав Юрій Луценко.

Нагадаємо, раніше Юрій Луценко заявив, що підкупом виборців можна вважати абсолютно все, крім сувенірів, на яких присутній партійна символіка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ