Today.ua

Луценка застукали на елітному курорті у Франції

Заступник глави АП часів Януковича, юрист Андрій Портнов повідомив, що генпрокурор Юрій Луценко, не чекаючи оголошення результатів дострокових парламентських виборів, зник. Виявляється, Луценко різко вирішив відпочити у Франції. Про це повідомив Сергій Лещенко у програмі "Що це було?".

Відзначається, що генпрокурора Юрія Луценка помітили в той день, коли президент України Володимир Зеленський заслуховував звіт про резонансне вбивство журналіста Павла Шеремета. За словами очевидців, генпрокурор в компанії дружини та ще 6 осіб обідали та бурхливо обговорювали виступ Володимира Зеленського.

Нагадаємо, прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що генпрокурор Юрій Луценко перебуває в офіційній відпустці.

Today.ua повідомляв, що президент України Володимир Зеленський після брифінгу, присвяченого розслідування резонансного вбивства журналіста Павла Шеремета, зізнався, що заступник голови Офісу президента Руслан Рябошапка розглядається як один з кандидатів на посаду генпрокурора України.

Перед цим глава держави заявив, що Україні потрібен новий генпрокурор. У партії «Слуга народу», яка за попередніми результатами виборів, набирає більшість у парламенті, готують реформу прокуратури. Кандидат у депутати від цієї партії Денис Монастирський розповів, що реформу планують розпочати з перегляду вимог до генерального прокурора. В першу чергу планується повернути обов’язкову вимогу про юридичну освіту.

Нагадаємо, з 22 листопада 2019 року прокуратуру позбавлять функції слідства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ