Today.ua

Лукашенко пригрозив страйкуючим білоруським шахтарям замінити їх українцями

Після двотижневих мітингів в Білорусі у Олександра Лукашенко, мабуть, увірвався терпець і він розпорядився закрити на замок усі страйкуючі державні підприємства Білорусі. Також він пригрозив страйкуючим шахтарям агрокомбінату "Дзержинський" звільнити їх, а на їх місце запросити безробітних українців.

Так Лукашенко відреагував на страйк підприємств країни, в тому числі "Білоруськалій". 19 серпня підприємство припинило видобуток руди. Протестуючі працівники зупинили виробництво з шести рудників, на що Лукашенко не міг не відреагувати.

"Що ви бастуете? Добре, бастуйте. Я (дам) команду директору: не треба за ними бігати. У нас в Солігорську 2 тисячі людей хочуть працювати на" Білоруськалій". Вони прийдуть. Чи не вони прийдуть - в усьому світі безробіття. приїдуть з України шахтарі - їх море, безробітних ", - заявив білоруський лідер.

Робочі багатьох білоруських підприємств, в тому числі стратегічно важливих заводів МАЗ, МТЗ, БелАЗ, оголосили страйк або готуються до нього. Люди вимагають провести нові і чесні президентські вибори, а також притягнути до відповідальності силовиків за жорстокі розгони мітингів в перші дні протестів.

Олександр Лукашенко просить страйкарів повернутися на свої робочі місця, інакше вони втратять роботу, а мітинги уряд все-одно припинить.

Днями лідер білоруської опозиції Світлана Тіхановська, яка на наступний день після виборів втекла в Литву, записала ще одне відеозвернення до співгромадян, в якому вона закликає продовжувати акції протесту і не вестися на залякування. Політик, як і її співгромадяни, сподівається на повторні, прозорі і чесні, вибори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ