Today.ua

Лукашенко назвав протестуючих в Білорусі “вівцями“ і прокоментував результати виборів

Олександр Лукашенко після оголошення попередніх результатів виборів заявив, що вибори в Білорусі пройшли, як свято, однак, знайшлися ті, хто захотів це свято зіпсувати.

Як відомо, після попереднього оголошення результатів виборів в країні почалися протести. Штаб і електорат опонентки Лукашенка - Світлани Тіхановської не визнали оголошені ЦВК результати голосування.

Лукашенко вважає, що протести в країні керувалися з європейських країн - Чехії, Польщі та Великобританії.

"Ми відфіксували дзвінки з інших країн. З Польщі, Великобританії та Чехії були дзвінки, управляли нашими, вибачте мене, вівцями: вони не розуміють, що роблять, і ними починають вже управляти", - заявив Лукашенко.

В ніч з 9 на 10 серпня протести проти результатів виборів, на яких за попередніми даними перемагає Олександр Лукашенко, пройшли в 33 населених пунктах країни. Постраждали, за офіційними даними, 39 правоохоронців і більше 50 цивільних осіб. Лукашенко рішуче заявив, що відповідь на неправомірні дії протестуючих буде адекватною, а розвалити країну він не дозволить.

"Я попереджав: майдану не буде, як би комусь цього не хотілося. Тому треба втихомиртесь, заспокойтеся ... А батькам втретє кажу подивитися, де їх чадо, щоб не було потім боляче. Щоб не ахали, що не охали ... ", - заявив білоруський лідер.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський прокоментував вибори президента Білорусі і протести, що послідували після попереднього оголошення результатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ