Today.ua

Лобода відмовилась літати російськими авіарейсами Sukhoi Superjet

Популярна співачка Світлана Лобода, що регулярно виступає на території країни-агресора, відмовилася літати російськими авіарейсами Sukhoi Superjet. Про це йдеться в райдері співачки.

Уточнюється, що артистка і її колектив вважає за краще прямі рейси, що виконуються компанією "Аерофлот".

Помічники інших російських артистів також повідомили журналістам, що деякі співаки відмовляються літати рейсами Sukhoi Superjet-100. Вони просять не називати своїх імен та імен своїх роботодавців.

Крім того, відомо, що компанія "Яндекс" заборонила своїм співробітникам літати на SSJ100. У публікації Telegram-каналу "Подвійна суцільна" стверджувалося, що "жоден співробітник "Яндекса" не може бути відправлений у службове відрядження на SSJ100". Втім, пізніше в компанії визнали, що така рекомендація дійсно була, але назвали "заборону" непорозумінням.

Крім того, британська BBC з посиланням на свої джерела повідомила, що топ-менеджери російських компаній часто просять не купувати їм квитки на рейси, які виконує російський літак Sukhoi Superjet, коли літають у відрядження. У публікації наголошується, що приходити такі запити почали ще до катастрофи SSJ100.

Нагадаємо, 5 травня в Росії незабаром після вильоту літака з Москви у Мурманськ екіпаж повідомив про технічні неполадки і попрямував у “Шереметьєво” на екстрену посадку. При посадці у літака загорілися двигуни і подломилися стійки шасі. Пожежа літака Sukhoi Superjet 100 в аеропорту “Шереметьєво” забрала життя 41 людини. Всього в авіалайнері знаходилося 78 осіб, вижили 37.

Також повідомлялось, що 30 травня в Росії пасажирський літак "Сухий Суперджет" (SSJ) виконав аварійну посадку в столичному аеропорту РФ "Шереметьєво".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ