Today.ua

Літав з Азаровим на переговори в РФ: стали відомі нові скандальні факти про Богдана

Глава Офісу президента Андрій Богдан був у складі урядової делегації на чолі з Миколою Азаровим, яка літала на переговори в РФ у листопаді 2013 року. Про це стало відомо українським журналістам.

Відзначається, що вже на наступний день після повернення делегації з Росії, український уряд різко змінило геополітичний курс в бік РФ, зупинивши підготовку до підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС.

За даними журналістів, те, що Андрій Богдан літав на переговори в РФ, стало відомо з інформації про перетин ним російського кордону, яку вдалося дістати з внутрішньої системи російських прикордонників.

Також його прізвище було в складі делегації - цей робочий документ з Кабміну отримали у відповідь на запит українських журналістів.

Крім Андрія Богдана, який тоді займав пост урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики та радника Миколи Азарова, в делегацію на чолі з прем'єр-міністром також входив віце-прем'єр Юрій Бойко, посол України в РФ Володимир Єльченко, ще декілька міністрів і їхніх заступників.

В той час Азаров брав участь в засіданні глав урядів країн СНД, а також окремо зустрічався з російським прем'єром Дмитром Медведєвим.

На наступний день після повернення делегації з Санкт-Петербурга, 21 листопада 2013 року український уряд несподівано вирішив "призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, і ЄС з іншого".

Раніше повідомлялось, що Андрій Богдан отримав від третього президента Віктора Ющенка звання “заслуженого юриста України” незаконним шляхом. Нагорода була присуджена начебто за повернення Богданом “Нікопольського заводу феросплавів” у державну власність. Проте журналісти програми “Схеми” стверджують, що завод держава собі не повернула.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ