Today.ua

Ліниві вареники з картоплею: як приготувати обід за 15 хвилин

Вареники з картоплею - найпопулярніший варіант улюбленої багатьма українцями страви. Додаючи цибульку, грибочки та інші інгредієнти за смаком, цю страву можна перетворити у найсмачніший делікатес. Класичний варіант вареників займає чимало часу, адже потрібно приготувати окремо тісто, окремо начинку. Щоб зекономити час, пропонуємо вам швидкий і смачний рецепт лінивих вареників з картоплею, який за смаком не поступається звичним нам вареникам.

Рецепт лінивих вареників з картоплею

Інгредієнти

Спосіб приготування:

Чистимо та нарізаємо картоплю, ставимо варити на плиту.

Зі звареної картоплі робимо пюре. Розбиваємо в нього яйце, додаємо сіль, перець, усе добре перемішуємо.  Засипаємо борошно і отримуємо картопляне тісто, з якого і будемо ліпити наші ліниві варенички.

Ліпимо вареники як зазвичай. Згортаємо тісто у ковбаску, ріжемо її на маленькі шматочки, які потім обвалюємо у борошні і кидаємо у киплячу воду.

Три хвилини варимо вареники у підсоленій воді, зливаємо на сито та викладаємо у тарілки, прикрасивши зеленню та сметанкою.

Можна підсмажити дрібно порізану цибульку і також додати її зверху на вареники.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати домашні вареники з творогом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ