Голубці - одна з традиційних страв національної української кухні, яку кожна господиня готує по-своєму. Однак, приготування займає чимало часу. Для тих, кому ніколи годинами возитися на кухні, а порадувати своїх близьких дуже хочеться, є безпрограшний варіант - ліниві голубці. Представляємо до вашої уваги рецепт, який можете взяти собі на замітку, щоб порадувати близьких і коханих.
Рецепт лінивих голубців
Інгредієнти:
- Фарш м'ясний – 500 г
- Капуста білокачанна – 400 г
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Курячі яйця – 1 шт.
- Рис – 3 ст. л.
- Перець – 1 щіпка.
- Часник – 2 зубчики.
- Сметана для соусу - 200 г
- Сіль за смаком
- Для початку дрібно нарежте цибулю і натріть на тертці моркву. Обсмажте овочі на сковорідці до напівготовності.
- Подрібніть капусту на тертці і додайте до цибулі і моркви. Тушкуйте 30 хвилин, після чого додайте в сковороду півсклянки води і спеції.
- Зваріть рис. Змішайте м'ясний фарш з яйцем, рисом і тушкованими овочами. Фарш посоліть і поперчіть.
- Тепер можете формувати голубці. Готові голубчики викладаємо на розігріту сковорідку і обсмажуємо на сильному вогні до рум'яної скоринки.
- Робимо соус. Для цього змішуємо сметану з подрібненими томатами. Заливаємо цією сумішшю голубці.
- Ставимо наші голубці в духовку на 40 хв при температурі 180 градусів.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати смачний домашній майонез для салатів та інших страв.