Today.ua

Лікарі дізнались нові подробиці про коронавірус

Коронавірус, що активно розповсюджується країнами світу, може поширюватися в діаметрі тільки до одного метра і не здатний передаватись при великих відстанях. Про це заявили вчені у звіті Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Так, за даними ВООЗ, при кашлі або чханні новий коронавірус (2019-nCoV) не може розноситися на відстань до восьми метрів.

Вчені наголосили, що краплі, які виділяються при чханні або кашлі, розлітаються від зараженої особи на відстань не більше одного метра. Коли хворий кашляє або чхає, коронавірус виділяється з організму разом з краплями, які можуть розлетітись на певну відстань. Для захисту від коронавірусу, як і від будь-якого респіраторного вірусу, необхідно триматися на відстані від усіх, у кого спостерігаються підвищена температура і кашель, а також регулярно мити руки з милом та обробляти їх антисептиком, в якому міститься спирт.

Також ВООЗ спростувала інформацію про те, що коронавірус може розноситися по повітрю на великі відстані.

"Новий коронавірус (2019-nCoV) – респіраторний вірус, головним чином передається повітряно-крапельним шляхом, тобто через вдихання крапель, що виділяються з дихальних шляхів хворого, наприклад, при кашлі або чханні, крапель слини або виділень з носа. Зважаючи на велику масу, ці краплі не можуть долати великі відстані по повітрю. Зараження може також відбутися в результаті дотику до очей, рота або носа після контакту руками з інфікованою поверхнею", - зазначили лікарі.

Нагадаємо, у Швейцарії на тлі розповсюдження коронавірусу людей закликають не цілуватись в щічку під час привітання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ